Fysiotherapie Noijen
Heer-Maastricht

Algemene Fysiotherapie

Fysiotherapie houdt zich bezig met de behandeling van klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Dit kunnen klachten zijn die tijdens het sporten zijn ontstaan of door werk, een ongeluk of ziekte, verkeerde beweging of houding, een zwangerschap of de periode daarna, of gewoon omdat het lichaam ouder wordt.

De fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt waar mogelijk deze klachten. Het kunnen blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten zijn. Maar ook stoornissen van het zenuwstelsel (bv. CVA of Parkinson), de bloedvaten (zoals bloedvatvernauwing), het evenwichtsorgaan (duizeligheidsklachten), het hart of de longen kunnen worden behandeld. De keuze voor het te volgen behandelbeleid zal altijd in samenspraak met u gemaakt worden naar aanleiding van het intakegesprek en het lichamelijk onderzoek, indien mogelijk wordt dit meteen tijdens de eerste behandeling met u besproken.

Door middel van oefentherapie (en ook het adviseren en het meegeven van huiswerkoefeningen) of verschillende andere therapievormen wordt u geholpen om uw lichamelijke klachten te verminderen en/of te laten verdwijnen maar ook om deze te voorkomen zodat u zo snel als mogelijk weer zo optimaal mogelijk kunt deelnemen aan het dagelijkse leven. Het vraagt dus ook vaak van u de inzet om adviezen en oefeningen op te volgen.